Z czym kojarzy się dobra kawa, albo co oznacza określenie „dobra kawa”.
Pewnie każdy ma własne zdanie na ten temat. Tyle różnych opinii ile osób i dlatego nie będę wyrażała własnej w tym temacie.
Mogę jedynie opowiedzieć o kawie zamkniętej w żywicy.
Natychmiast zareagowałam na taki pomysł Klientki. Jest to
pierwsze moje takie doświadczenie tego typu.. Zatopiłam ziarenka kawy arabica.
Zmieniły
się pod wpływem żywicy, są jaśniejsze i wyglądają jakby były z aksamitu. Gdzieniegdzie chwyciły maleńki pęcherzyk powietrza, który tylko dodaje uroku
srebrząc się w żywicy. A wszystko za sprawą tego, ze kawa nie jest idealnie
gładka jak dla środowiska żywicy.
Do całych ziarenek dodałam niewielką ilość kawy zmielonej i szczyptę srebrnego brokatu,
aby zakłócić czystą przestrzeń jaką daje przejrzysta żywica.
Kształt naszyjnika to półkula a gładka powierzchnia jej
spodu zachowuje się jak lustro i odbija zawieszoną wewnątrz zawartość. Powstaje
piękne złudzenie optyczne pełniejszego obrazu niż jest w rzeczywistości. Jest to spory atut tego wisiorka.
Zamieściłam również zdjęcia, gdzie obok półkuli, dla porównania, jest pełna kula i zupełnie inny efekt jako biżuterii.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz